Sommarens aktiviteter och lanseringen av Ambulansdagen

Dags för en uppdatering av vad som händer inom föreningen. Även om det har varit semestertider så har föreningsarbetet fortlöpt under sommaren.

Lanseringen av den nationella ambulansdagen som är ett årligt återkommande evenemang den första lördagen i september har krävt en del resurser nu under sommaren. Målet med ambulansdagen är att bjuda in allmänheten till lokala ambulansstationer för att träffa människorna som arbetar inom ambulanssjukvården. Vårt yrke, fordon och arbetsuppgifter intresserar många, både unga som vuxna, och eftersom vi är stolta över våra arbetsplatser och yrken så gör vi detta med nöje. Årets evenemang var bara början och tillsammans med våra samarbetspartners blev evenemanget mycket lyckat och oerhört uppskattat. Under det kommande året kommer vi att arbeta med att sammanställa material och feedback som vi erhållit och delge detta till verksamheterna så att fler stationer har möjlighet att delta i kommande evenemang framöver.

Under en vecka i augusti månad gick även #WeAreSthlm av stapeln. Projektet går ut på att bl.a. lära ut hjärt- och lungräddning till ungdomar i Stockholm. RAS tillsammans med SOS Alarm 112 och Nordic Safety Group AB (NSG) driver projektet. Mycket uppskattat evenemang och givande för både deltagare och anordnare.

Under augusti månad deltog RAS i ett nationellt samtal om ambulanssjukvård och kommunalsjukvård. Mer om detta kan du läsa i ett separat inlägg. https://ambssk.se/?p=9042

Under hösten fortlöper föreningsarbetet i vanlig ordning och schemat är fullspäckat med olika aktiviteter och projekt. Vi har under sommaren och hösten även fått många nya medlemmar och jag vill hälsa er alla välkomna! Nu i dagarna pågår Flisa i Jönköping och Cecilia är på plats och rapporterar om händelserna från första parkett! Följ hennes rapportering på våran Facebook.