Dags för nya tider!

Efter en välbehövlig semester på två månader i Sydostasien och Australien är det dags att ta tag i allt som rör ambulanssjukvården och Riksföreningen. Under de dagar då en annan vilar och tar det lugnt med att summera livet, tankarna och kanske till och med verkställa vissa beslut i huvudet när telefonen inte ringer och e-posten inte piper hela tiden i telefonen, har mina kollegor inom ambulanssjukvården haft det turbulent med stenkastning, raketbeskjutningar, olyckor och en massa andra märkliga händelser som får en annan att fundera på vad som händer?

Trots alla motgångar finns det goda förhoppningar om en ljusare framtid för Sveriges ambulanskår. Stockholm står inför en ny upphandling som kommer att gå av stapeln snart, hearings har hållits och i princip alla har varit välkomna att delta. Om man inte deltar, blir det ju svart att klaga i framtiden.

Samtidigt verkar det förebyggde arbetet rota sig mer och mer på flera orter och landsting i Sverige. Dock saknar jag nationell samordning i frågan. Under semestern har även flera inbjudningar till föredrag och möten kommit till föreningen där vi bland annat skall representeras i Norge och Spanien under våren/försommaren. Utöver det kommer vi även att delta i landsmötet i Linköping i augusti.

Ni har väl inte glömt att anmäla er till Ambulans2017 (www.ambulans2017.se) och bokat era rum på hotellet. Det börjar bli knapert om rum, så skynda er. Slutprogrammet spikas just nu.

Vår fina valberedning behöver hjälp med att hitta flera nya aktiva medlemmar till både styrelsen och föreningens övriga arbete. För att föreningen skall kunna arbeta framåt behövs nya friska krafter och fler som vill aktivera sig på sin egen nivå eller med sina egna kärnfrågor. Personligen kommer jag att avgå som ordförande, men stanna kvar i föreningens arbete och fokusera på mina skötebarn till projekt. Vet du någon lämplig kandidat till föreningen är de välkomna att kontakta oss eller du kanske rent av kan tipsa oss.

Glöm inte att nominera till årets ambssk! Skicka in din nominering idag via vårt formulär!