2:a september den första nationella ambulansdagen

Den första lördagen i september blir Sveriges första nationella ambulansdag som utlyses av Tony Ek ordförande i Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor.

-Vi har tillsammans med flera aktörer kommit fram till att den första lördagen i september är en bra dag för att visa upp ambulanssjukvården och vad våra verksamheter gör dagligdags, säger Tony Ek som även är ambulanssjuksköterska i Tierp region Uppsala.

Under dagen är det tänkt att ambulanssjukvården möter allmänheten både på ambulansstationer och på allmänna platser som torg och gator för att berätta om verksamheten och visa upp ambulanser.

-Vi vill dels visa upp hur en modern ambulanssjukvård fungerar, men givetvis passa på att öka kunskapen om egenvård och hur vi tillsammans kan minska risken för olyckor och sjukdom. Förhoppningen är att hela den svenska ambulanssjukvården öppnar upp sina ambulanser och stationer under lördagen till allmänheten.


Under sommaren kommer mer information om vilka stationer som håller öppethus och när.

För mer information om den nationella ambulansdagen eller om ni vill anmäla ert deltagande kontakta Tony Ek via tony.ek@ambssk.se.